Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

YOGA YAPARKEN SİZİ MOTİVE EDECEK 5 ÖNERİ

15-10-2021 09:30
YOGA YAPARKEN SİZİ MOTİVE EDECEK 5 ÖNERİ

Günlük yaşamın sıkıntılarından, stresli geçen iş yoğunluklarından bir kaçış için yollar ararız. Yoga bu yollardan biridir. Yoga ile fiziksel, zihinsel ve ruhsal olarak huzura, durgunluğa kavuşur, daha esnek, sakin, evren ile bir bütün olmaya olanak sağlarız. İşte harika bir yoga içeriği! Bitkisel yağlarla yoga kokuları, yoga müzikleri…

Yogayla Benliğini Keşfet

Yoga nefes alışverişimizi düzenlemeye ve doğru bir şekilde uygulamaya yardım eder. Yoga aracılığıyla bedeninizi daha iyi tanıyabilir, güçlü ve zayıf noktalarınızı fark edebilirsiniz. Yoga yapan kişi kendi sınırlarını keşfeder, yapamadığı duruşları zaman içinde yapabildiğini görür ve bu farkındalık, kendi gelişimini yakından izlemesi, o insana özgüven duygusu kazandırır. Zihninizde anımsattığı olumlu anılarla özgüven duygunuzu destekleyebilecek bitkiselyağlarla yogadan daha fazla verim alabilirsiniz. Karakteristik kokusuyla lavanta yağı, yoga yaparken harika bir alternatif olabilir. Yoga yaptığınız ortamda lavantanın kokusunu buhurdanlıkla yayabilirsiniz.

Yogaya bir nevi yolculuk olarak bakıldığında, bu yolculuktaki süreçte kendinizi ve sınırlarınızı tanırsınız. Yoga yaparken kendinizle baş başa kalırsınız ve yoga yaptığınız zaman süresince, gün içindeki yoğunlukta kendinize vakit ayıramadığınız zamanları telafi edebilirsiniz. Yogayı ister uzman hocalar eşliğinde isterseniz evde videolar yardımıyla yapabilirsiniz. Yoga, yaşam kalitesini artırmaya yardımcı olabilir. Gereken bazı durumlarda yardımcı bir terapi olarak kullanılabilir. Sizin için yoga yaparken sizi daha fazla motive edebilecek birkaç önerimiz var.

Hoş kokularla rahatlayın

Kokular hayatımızda önemli rollere sahiptir. Koku aracılığıyla vücudumuz uyarılır. Yoga yaparken hoşunuza giden, sizi rahatlatan yoga kokuları kullanmanız, yoganızın daha verimli olmasına yardımcı olabilir. Bitkisel yağlardan oluşan hoşunuza giden yoga kokuları beyindeki sinirlere ulaşır ve bazı hormonlar uyarılır, salgılanır. Salgılanan hormonlardan biri de mutluluk hormonu olarak bildiğimiz serotonindir. Yoga esnasında limon yağı, okaliptüs yağı veya portakal yağı gibi yoga kokuları sizin ferahlamanıza ve zinde hissetmenize yardımcı olur. Portakal gibi narenciye kokuları da kişiye canlılık hissi verme konusunda yardım eder.

Yoganıza müzikler eşlik etsin

Yoga kokularının yanında, yogayı hem eğlenceli hem de rahatlatıcı bir hale getirmek, gün içindeki ruh halini olumlu yönde yükseltmek istiyorsanız siz de eğlenceli müzikler eşliğinde bunu halledebilirsiniz. Yoga sizin için meditasyon ile bağdaşıyorsa daha ruhani müzikler dinlemek içsel olarak rahatlığa kavuşmanıza, odaklanmanızı arttırmanıza yardımcı olabilir. Ne demişler müzik ruhun gıdasıdır.

Odaklanmanızı etkileyen etkenleri ortadan kaldırın

Odak, yoganın olmazsa olmazlarındandır. Yoga yaparak zihninizi, ruhunuzu harekete geçirirken, daha etkili bir yoga için dikkatinizi ve tüm odağınızı kendinize vermenizde fayda olabilir. Çok gürültülü, fazla ışık alan ya da fazla karanlık olan, kalabalık yerler sizin odaklanma seviyenizi etkileyebilir. Odaklanmanıza yardımcı olması için ortamınızda okaliptüs yağı kullanabilirsiniz. Okaliptüs yağı, ferahlatıcı yapısıyla dikkatinizi toplamanıza yardımcı olacaktır. Yoga yaparken odanızın sade, sessiz, başka uyarıcılardan arınmış, aydınlatmasının loş, sizi dinlendiren şekilde olması yoganızın verimini yükseltmenize yardımcı olur. Gürültülü, yoğun bir ortamda yapılan yoga zihninize ulaşmanızda zorluk çıkartabilir.

Yoga için uygun koşulları sağlayın

Çoğu günlük işlerimizde olduğu gibi yoga yaparken de dikkat etmeniz gereken koşullar vardır. Bu koşulları sağlamanız yoganızdan en yüksek verimi almanıza yardımcı olur. Yoga yaparken en rahat hissettiğiniz kıyafetlerinizi giyin; hareketlerinize engel olacak aksesuarlar kullanmayın. En makul saatleri sabah erken saatler olsa da yoganızı gün içinde size en uygun olan saat diliminde yapın. Bol su içmenizde de fayda olacaktır. Yemekten hemen sonra yoga yapmamaya özen göstermeniz de önerilebilir. Kendinize çok yüklenmeyin, gerilmekten kaçının, mutlu olmaya çalışın, bedeninizi sevin. Herkes aynı seviyede yoga yapacak diye bir kural olmadığını aklınızdan çıkartmayın. Gün ışığından faydalanın, güneşin vereceği enerjiyi içinizde hissedin.

Size en uygun yoga çeşidini bulun

Değişmeyen tek tip bir yogadan söz etmenin mümkün olmamasıyla birlikte çok fazla yoga çeşidi vardır diyebiliriz. Her duruşu nefes ile birlikte uygularken aynı anda da bedenimizdeki belirli noktalara odaklanmak isterseniz Ashtanga Yogasını, bir duruştan diğer duruşa nefes ile ahenkli bir şekilde geçmek isteyip yogada yeniyseniz Vinyasa Yogasını, ruh ve bedenimizdeki zıtlıklara dengeleyicilik sağlamak isterseniz Hatha Yogasını, ruhani meditasyonlu bir yogaya meraklıysanız da Kundalini Yogası tam size göre olabilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.