Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

SPORCULAR İÇİN BİTKİSEL YAĞLAR VE GIDA TAKVİYELERİ

15-10-2021 09:50
SPORCULAR İÇİN BİTKİSEL YAĞLAR VE GIDA TAKVİYELERİ

Sporcular İçin Bitkisel Yağlar ve Gıda Takviyeleri

Eğer düzenli egzersiz yapmaya önem veriyorsanız ya da sporcuysanız, atletik performansınızı iyileştirmek ve fiziksel performansınızı en üst düzeye çıkarmak için iyi bir beslenme diyetinin ve bol miktarda sıvı almanın önemini bilirsiniz. Sporcular yoğun antrenman performanslarında dengeli ve düzenli beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Bu sebeple sporcu gıda takviyeleri ve bitkisel sporcu ürünleri kullanmayı tercih edebilirler.

Bireylerin fiziksel olarak en iyi performansı göstermeleri için yeterli bir diyet ve sıvı alımına dikkat etmeleri gerekiyor. Sporcular da fiziksel aktivite gerçekleştirdikleri için yeterli beslenmeleri oldukça önemlidir. Son yıllarda bitkisel sporcu ürünleri ve takviyelerin kullanımında artış görülüyor. Sporcular antrenman programlarını destekleyici gıdalar ile mevcut kas gücünü ve vücut kütlesini arttırmak istemektedir. Normal beslenme düzenleri içerisinde elde edemediği ve tüketemediği, ihtiyaç duydukları besinleri dışarıdan gıda takviyeleri olarak alırlar.

Sporcu Gıda Takviyeleri Sağlıklı Bir Diyetin Yerini Tutar Mı?

Dengeli ve yeterli bir beslenme, sağlıklı bir yaşam için çok değerlidir. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmesi için de çok önemlidir. Ancak bazen biotin, kollajen, ginseng, omega 3, L-Karnitin, C vitamini gibi gıda takviyelerine ihtiyaç duyulabilir. Özellikle sporcular, performanslarını geliştirmeleri için gıda takviyelerine ihtiyaç duyabilirler.

Sporcu gıda takviyeleri iyi bir diyet eşliğinde performansınıza katkı sunabilir ancak sağlıklı bir diyetin yerini tutamaz. Bitkisel sporcu ürünleri, yalnızca sporcu diyetinin yerini almadan sporcu diyetine katkıda bulunduklarında performansı artırabilir.[NIH]Sporcu gıda takviyesi kullanmadan önce uzman doktorunuzla görüşmekte fayda var.

Spor Yapanlar İçin Bitkisel Sporcu Ürünlerinin Önemi

Sporcular için beslenme düzeni, başarılı olmak için baş gerekliliklerindendir. Sporcular, antrenman sonrasında ihtiyaç duydukları, vücut dengelerini düzenlemeyi ve performans kapasitelerini geliştirmeyi destekleyici besinler kullandıkları görülmektedir. İhtiyaç duyduğu besin değerleri, sporla ilgilenmeyen insanların ihtiyaçlarından daha fazla olacaktır. Bu ihtiyaçlar vücutlarındaki dayanıklılık, besleyicilik, kas gelişimi ve kuvvetlendirmesi gibi pek çok önemli alanda rol oynar. Bu yüzden sporcular kendilerine özel beslenme listeleri oluştururlar ve buna göre beslenirler.

 Sporcular ve Spora Başlamak İsteyenlere Bitkisel Yağ Önerileri

Sporcular ve spora başlamak isteyen bireylerin, verimli şekilde sportif faaliyetlerini devam ettirebilmek ve oluşturmak istedikleri kas ve dayanıklılığı desteklemek için dikkat ettikleri ilk adım beslenme düzenleridir. Tüm sporcular ve sporla ilgilenen bireyler bilmektedir ki beslenme düzeni spor içerisinde yapılan antrenmanlardan daha değerlidir. Ancak sporcular hangi bitkisel yağları kullanabilirler?

Yoğun tempolu bir egzersizin ardından yapılan bir masaj rahatlamanıza yardımcı olabilir! Gerilen kasların gerginliğini azaltmak için iyi bir masajı tercih edebilirsiniz. Ayrıca egzersizin ardından yapılan masaj kaslarda biriken laktik asidin parçalanmasına ve dağılmasına yardımcı olur. Masajınızın etkisini desteklemek için masaj yağı kullanabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.