Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

KEMİKLERİ, KASLARI VE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ KORUMANIN YOLLARI

15-10-2021 14:34
KEMİKLERİ, KASLARI VE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ KORUMANIN YOLLARI

Kemikleri, Kasları ve Bağışıklık Sistemini Korumanın Yolları

Sabah işe giderken huzursuz olmayı kim ister? Tabi ki hiç kimse! Düzenli beslenerek, gıda takviyeleri ve vitamin takviyeleri kullanarak hasta olmamak için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazır oluruz genelde. Ancak bütün önlemlerimize rağmen bazen hastalanırız. Hastalanmamızın çok fazla sebebi olabilir. Belki hava koşulları belki bir virüs… Kemik, kas ve bağışıklık sistemi sağlığını koruyarak zinde bir hayat bizi bekliyor.

Bağışıklık Sisteminin Hayati Bir Rolü Var

Bağışıklık sistemi, vücudu hasta edebilecek zararlı maddeler, mikroplar ve hücre değişikliklerine karşı koruyan bir sistemdir. Bağışıklık sistemin sağlıklı bir şekilde çalıştığı sürece aklımıza bile gelmez. Ancak hasta olduğumuz zaman bağışıklık sistemini güçlendirmeye çalışırız. Hasta olmak çoğu zaman zayıf bağışıklık sisteminin habercisi olabilir. Sağlıklı ve güçlü bir bağışıklık sistemiyle daha kaliteli bir yaşam sağlanabilir. Ruh halimizi ve yaşamımızı değiştirebilir, geliştirebilir.

Bağışıklık Sistemi Ne Yapıyor?

Bağışıklık sistemini asla uyumayan bir sistem olarak anlatabiliriz. Bağışıklık sistemi olmadan vücut zararlı maddeler ve değişikliklerle savaşamaz. Peki bağışıklık sistemi ne işe yarıyor?

    • Hastalık yapıcı mikroplar, bakteriler, parazitler ve benzeri yapılarla mücadele ederek onları vücuttan uzaklaştırır.
    • Zararlı maddeleri tanımlayarak onları etkisiz hale getirir.
    • Vücutta kontrolsüzce çoğalan kanser gibi değişikliklerle savaşır.

    Bu Belirtiler Zayıf Bir Bağışıklık Sistemine İşaret Ediyor Olabilir

    Zayıflamış bir bağışıklık sistemi vücudu zararlı organizmalara açık hale getirir. Dolayısıyla hasta olmak kaçınılamaz. Ancak bazen bağışıklık sistemi zayıflığı henüz semptomlar gelişmeden fark edilebilir. Böyle bir durumda uzman bir doktora başvurarak önceden önlem alınabilir. Peki zayıf bağışıklık sistemi belirtileri neler?

    Bağışıklık sistemi zayıflığının belirtileri çok çeşitli olabilir. Stres seviyesi, nezle olmak, karın ağrıları, yaraların yavaş iyileşmesi, yorgunluk gibi çeşitli durumlar bu belirtiler arasında sayılabilir. Ancak bunlardan çok daha farklı semptomlar da mevcut olabilir ya da hiç belirti göstermiyor olabilir. Zayıf bir bağışıklık sisteminin anlaşılmasının en iyi yolu doğal ve sıradan olmayan hissediyorsanız kendinizi, doktora başvurmalısınız.

    Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek Gerekiyor

    Bağışıklık sisteminin zayıflığı sebep olduğu hastalıklarla günlük yaşantı kalitesini olumsuz olarak etkiler. Özellikle eğitim ve çalışma hayatında olan bireyler için bu durum çok kötü olabilir. Bunun dışında vücudunuzda gelişen mikropların ve virüslerin bulaşıcılık seviyesi yüksek olabilir. Böyle bir durumda ailenizin veya ev arkadaşınızın sağlığı da olumsuz olarak etkilenebilir.

     Bağışıklığınızı güçlendirmek sizi sadece enfeksiyonlardan korumaz. Daha zinde ve dinlenmiş hissetmenizi de sağlayabilir. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek; cildinizi canlandıracak ve kan akışınızı düzenleyerek daha sağlıklı bir yaşama adım atmanızı kolaylaştıracak anahtarınız olabilir.

    Hayatınızı Düzenleyerek Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirebilirsiniz

    Hepimizin hayatında bazı düzensizlikler olabilir. Bağışıklık sisteminiz sadece ilaçlar ve aşılar ile güçlenmez. Düzenli bir yaşam, spor ve uyku bağışıklık sisteminizin güçlenmesini sağlayabilir. Hayat standartlarınızı yükseltmek ve hak ettiğiniz kalitede bir yaşama kavuşmak zor değil. Sadece birkaç ufak değişiklik hayatınıza sağlık ve mutluluk katabilir.

      • Dengeli bir beslenme planı oluşturun
      • Yeteri kadar uyuyun
      • Uyumadan önce ekransız zaman geçirin
      • Düzenli egzersiz yapmaya özen gösterin
      • Ellerinizi sık sık sabunla yıkayın
      • Aşı olarak hastalıklara karşı direnç oluşturun
      • Sağlıklı kilonuzu koruyun
      • Sigara içmeyin
      • Evinizde sık temas edilen yüzeyleri dezenfekte edin
      • Ödeme yaparken temassız ödemeleri tercih edin
      • Stresi hayatınızda en aza indirgemeye çalışın

      Yaşam düzeniniz yaşadığınızı gösterir. Stresten uzak bir hayat uyku kalitenizi arttıracağı gibi odaklanmanızı kolaylaştırabilir. Hayatınızı düzenlemeye huzurlu yaşamla başlayabilirsiniz. Birçok hastalığın tedavi sürecinde büyük katkılarının olduğu, bazı bilimsel çalışmalarda gözlemlenebilir.

      Bağışıklık Sistemini Güçlendirecek Aktiviteler

      Spor yapmak sadece formda görünmemizi sağlamaz. Kaslarımızdaki laktik asit bağışıklık sistemimizde önemli bir yer tutar, spor bunun öncelikli aracıdır. Farklı kasları çalıştırmak, düzenli spor yapmak sağlığınız için iyi bir altyapı sağlayabilir.

      Eğer günlük egzersiz yapmıyorsanız, her gün kısa bir sürenizi egzersiz yapmaya ayırarak sağlıklı bir yaşama adım atabilirsiniz.

      Uykunuza dikkat etmek sizi sandığınızdan daha çok koruyabilir. Uyku düzeni oluşturmak, yeterli ve kaliteli uyku almak bağışıklık sistemine destek sağlayabilir. Bağışıklık sisteminin zayıflamaması ve güçlenmesi için vücudun yeterince dinlenmesine ihtiyacı vardır.

      Bağışıklık Sistemini Güçlendirecek Yiyecekler

      Düzenli ve dengeli beslenmenin de bağışıklık sistemi için büyük bir önemi var. Bağışıklık sisteminin sağlığını korumak ve zayıflamasını engellemek için vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besinlerin alınması gerekir.

      A ve C vitamini içeren antioksidanlarca zengin olan havuç, brokoli, maydanoz, karnabahar gibi besinler özellikle kış aylarında olmak üzere vücudunuzun direncini artırarak bağışıklık sisteminizi destekleyen besinler arasındadır. A ve C vitaminine ek olarak E vitamini de bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle soğuk algınlığı ve enfeksiyon ile mücadelede çok etkilidir. E vitamini içeren kuru baklagiller ve ceviz gibi besinleri muhakkak diyetinize eklemelisiniz. [HSGM]

      Bağışıklık Sistemi İçin Gıda Takviyeleri ve Vitamin Takviyeleri

      Bazen günlük hayatın yoğunluğunda bağışıklık sistemini güçlendiren besinler almak zorlaşabiliyor veya ulaşılamaz hale gelebiliyor. Böyle bir durumda vücut bağışıklık sistemini güçlendiren yiyeceklerden yoksun bırakılmamalıdır. Gıda takviyeleri ve vitamin takviyeleri vücudunuza gereken vitamin ve mineralleri sağlayamadığınız durumlarda size yardımcı olabilir. Pratikliği ve zengin içerikleriyle çeşitli gıda takviyeleri bulunur. Bağışıklık sistemi sağlığını korumak için doktorunuza danışarak kendiniz için uygun olan gıda takviyesini edinebilirsiniz.

       

      Gıda takviyeleri tarihte uzun yaşamın sırlarından biri olarak adlandırılabilir ve bağışıklık sistemini destekleyici olarak nitelendirilebilir. Gıda takviyeleri, bağışıklık sistemini güçlendiren besinleri yeterli miktarda tüketmemizi sağlayabilir.

      Siz de doğal yöntemler, doğru gıda takviyeleri, düzenli bir yaşamla bağışıklık sistemine destek olabilir, sağlıklı yaşama "Merhaba!” diyebilirsiniz!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.