Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

KEKİK YAĞI VE FAYDALARI

13-10-2021 15:09
KEKİK YAĞI VE FAYDALARI

Günlük yaşantımız da birçok alanda kullandığımız, ballıbabagiller familyasından olan sıcak iklimi seven, dağlarda ve bayırlarda sıkça karşılaşılan, kokusuyla zihnimizden yer eden bir bitki olan kekiğin vücudumuza birçok yararının olduğu bilimsel çalışmalarla da kanıtlanmıştır.

Vücudumuzdaki yararlı maddeler çeşitli nedenlerden dolayı zamanla eksiliyor ve vücudumuz canlılığını gün geçtikçe kaybediyor. Saçımız, cildimiz, tırnaklarımız başta olmak üzere vücudumuzun kaybettiği canlılığı geri kazanması için doğa bize birçok yararlı madde sunuyor. Kekik yağı da kaybettiğimiz canlılığı geri kazanmamıza büyük ölçüde yardımcı olan doğanın bize sunduğu önemli bitkilerden biridir. Kullanım geçmişi antik çağlara dayanan kekik yağı günümüzde de halen kullanılmaktadır.

Günümüzde sağlığımızı korumak, vücudumuzda oluşan sorunlara çözüm bulmak amacıyla ilaçlar yerine doğal yollara başvurarak bitkisel ürünlere ve güvenli gıda takviyelerine yöneliyoruz.

Kekik Yağının Faydaları

Kekik yağının bilimsel çalışmalar doğrultusunda kanıtlanmış bazı faydaları;

• Kekik yağı antimikrobiyal özelliğe sahiptir.(1)

• Antioksidan özelliğe sahiptir. (2)      

Kekik yağı antiviral etkiye sahiptir. (3)

• Alt ve üst solunum yolu enfeksiyonu tedavisinde yardımcıdır. (4)

Kekik yağının yapılan bilimsel araştırmalarla birçok faydası kanıtlanmıştır. Daha fazla bilgi almak için kekik yağının faydaları ile ilgili bilimsel araştırmalardan faydalanmanızı tavsiye ediyoruz.

Kekik Yağı Nasıl Elde Edilir?

Bitkilerin yağlarını elde etmek için farklı yöntemler kullanılmaktadır. Distilasyon, soğuk sıkım ve maserasyon yöntemleri ile bitkisel yağlar elde edilmektedir. Kekik yağını elde etmek için distilasyon yöntemi kullanılır. Distilasyon yöntemi uçucu yağ elde etmek için en çok kullanılan yöntemdir. Bitkiye su, su buharı veya ikisinin birlikte uygulanması ile işlem yapılır. Bitki yağlarının elde edilmesi ile ilgili daha detaylı bilgi için "Bitki yağları elde etme yöntemleri nelerdir" başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Kekik Nasıl ve Hangi Alanlarda Kullanılır?

Kekik, gıda sektöründe baharat olarak kullanıldığı gibi kozmetik, tıp, eczacılık alanlarında da kekik yağı olarak kullanılmaktadır. Kekik yağı aynı zamanda aromaterapi için de kullanılabilir.

Sağlık probleminiz veya düzenli kullandığınız ilaç varsa sağlık profesyoneli tavsiyesi ile kullanılması önerilir.

Kaynakça

      • Kekik Yağı Karvakrol’ün İnsan Sağlığına Etkileri Semih YAMAN , Zühal ÖZDEMİR , Mustafa ŞİT , Bahri ÖZER , Oğuz ÇATAL

       

      * Sağlık meslek mensuplarına bilgi verilmesi amacı ile hazırlanmıştır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.