Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

JOJOBA YAĞI NEDİR NE İŞE YARAR?

14-10-2021 16:39
JOJOBA YAĞI NEDİR NE İŞE YARAR?

Jojoba bitkisi Kuzey Amerika’da yetişen, meyvesinin tohumundan jojoba yağı elde edilen bir bitkidir. Ürettiği jojoba tohumu birçok özelliğinden dolayı kozmetik ve dermokozmetik alanında sıklıkla kullanılıyor. Birçok insan jojoba yağını günlük cilt bakımı rutininin bir parçası olarak kullanıyor.

Jojobayı ilk kullananların hayvanların derilerini yumuşatmak ve korumak amacıyla yerli Amerikalılar oldukları düşünülüyor. Hatta yanıklara tedavi amacıyla jojoba bitkisinden macun yaptıkları biliniyor. Jojoba yağı berrak altın renginde bir sıvıdır.

Jojoba Yağının Faydaları Nelerdir?

Jojoba yağı, sebase glandların aktivitesini regule ederek yağlı saçların fazla sebumdan arınmasına, canlı ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur.(1)

Jojoba yağı antiflamatuar etkiye sahiptir. (2)

 

Jojoba yağının yapılan bilimsel araştırmalarla birçok faydası kanıtlanmıştır. Daha fazla bilgi almak için jojoba yağının faydaları ile ilgili bilimsel araştırmalardan faydalanmanızı tavsiye ediyoruz.

Jojoba Yağı Nasıl Elde Edilir?

Jojoba yağı, jojoba bitkisinin tohumlarının soğuk sıkım tekniğiyle elde edilir. Berrak ve altın renginde bir yağdır.

Jojoba yağını elde etmek için soğuk sıkım yöntemi kullanılır. Bitki yağlarının nasıl elde edildiğiyle ilgili daha detaylı bilgi edinmek isterseniz " Bitki yağları elde etme yöntemleri" başlıklı blog yazımızı okuyabilirsiniz.

Jojoba Yağı Kullanım Alanları Nelerdir?

Jojoba yağı pek çok kozmetik üründe bulunur. Özellikle losyonlar, nemlendiriciler ve saç şampuanlarında bulunmaktadır. Ayrıca jojoba yağı tırnak etlerinde de kullanılır.

Cildinizin nem kaybetmesini önlemek için bariyer olarak kullanabilirsiniz. Bu bariyer akne ve kepek oluşumunu önlemeye de yardımcı olabilir.

Jojoba yağı vücudunuzun doğal olarak ürettiği sebuma çok benzer. Dolayısıyla jojoba yağı vücudunuzun sebum üretimini düzenler. Cildinize jojoba yağı sürerek rahatlatabilir ve nemlendirebilirsiniz. Böylece saçınız ve saç kökleriniz cildinizin ek sebuma ihtiyaç duymadığını algılar. Bu cildinizin yağlı görünmesini önler.

Jojoba Yağı Nasıl Kullanılır?

Jojoba yağını doğrudan cildinize uygulayabilirsiniz. Jojoba yağından beklentinize bağlı olarak kullanma şekliniz de değişecektir. Örneğin kuru, çatlamış dudaklarınızı nemlendirmek için dudaklarınıza sürebilirsiniz. Jojoba yağını göz çevrenizde kullanabilirsiniz. Yağ bazlı makyajlarınızı temizlemek için idealdir.

 

Kaynak

    • Keenan AC, Antrim RF, Powell T: Characterization of hair styling formulations targeted to specific multicultural needs. J Cosmet Sci 2011;62:149-60.
    • Ranzato, E.; Martinotti, S.; Burlando, B. Wound healing properties of jojoba liquid wax: An in vitro study. J. Ethnopharmacol. 2011, 134, 443–449

    * Sağlık meslek mensuplarına bilgi verilmesi amacı ile hazırlanmıştır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.