Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

HİNT YAĞI NEDİR NE İŞE YARAR?

14-10-2021 14:38
HİNT YAĞI NEDİR NE İŞE YARAR?

Hint yağı bitkisi güneydoğu Akdeniz, Doğu Afrika ve Hindistan’a özgü bir bitkidir ve bu bitkiden (bitkinin tohumundan) hint yağı elde edilmektedir. Hint yağının bitkisel yağlar arasında yeri çok özeldir. Eski tarihlerden itibaren kullanılan hint yağı Yunan gezginler tarafından aydınlatma, vücut merhemleri ve saç uzaması için kullanıldığı bilinmektedir. Hint yağının faydaları sıklıkla kaynaklarda yer almaktadır.

Hint yağı üretimine bakıldığı zaman en büyük üretimin Hindistan’da olduğu görülüyor. Ayrıca hint yağı bitkisi kene otu olarak da isimlendirilmektedir.

Hint yağı kullananlar bu değerli yağın faydalarını gördükçe bitkisel yağlar arasında hint yağının yerini ayrı bir yere koyarlar. Hint yağı zengin içeriği sayesinde çok fazla sayıda kozmetik ürünün üretiminde kullanılmaktadır.

Hint Yağının Faydaları Nelerdir?

Hint yağı saçları yumuşatır, nemlendirir parlaklık kazandırır. Böylece daha hızlı uzamalarına ve gürleşmelerine yardımcı olur. (1)

Hint yağı saçı besler ve saçlı deriyi nemlendirerek kurumasını önler (2)


 Hint yağı kullanımı, cilde faydaları

     

    Hint yağının yapılan bilimsel araştırmalarla birçok faydası kanıtlanmıştır. Daha fazla bilgi almak için hint yağının faydaları ile ilgili bilimsel araştırmalardan faydalanmanızı tavsiye ediyoruz.

    Hint Yağı Nasıl Elde Edilir?

    Kene otu olarak da bilinen hint yağı bitkisinin meyveleri toplanır ve kurutulur. Kuru meyvenin içindeki tohumlar çıkarılır. Soğuk sıkım yöntemiyle hint yağı elde edilir. Bitkisel yağların nasıl elde edildiğiyle ilgili daha detaylı bilgiler için "Bitkisel yağları elde etme yöntemi nelerdir" başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

    Hint Yağı Kullanım Alanları Nelerdir?

    Bir güzellik iksiri olarak nitelendirilen hint yağı güzel saçlar için, cildin dış tabakasının su kaybını önlemesi için losyon (cildin nemlenmesi için losyan), makyaj ve temizlik maddesi gibi ürünlere eklenir. Hint yağının saça düzenli olarak uygulanması saç telinin esnekliğini artırır ve kırılma olasılığını azaltır. Ayrıca saç derisine hint yağı uygulamak kuru, tahriş olmuş cildi nemlendirmeye, dökülmesinin azaltılmasına ve saçların sağlıklı uzamasına yardımcı olabilir.

    Hint Yağı Nasıl Kullanılır?

    Saç uzaması için hint yağını kullanmakla ilgileniyorsanız saç derinize birkaç damla uygulamayı deneyebilirsiniz. Hint yağı bazlı saç maskelerinin bir süre bekletilmesi faydalı olabilir.

     

    Kaynakça

    1. Optical properties of hair: effect of treatments on luster as quantified by image analysis.
    2. Saç bakım ve tedavisinde doğal ürünler  Ercan Karabacak, Bilal Doğan

     

    * Sağlık meslek mensuplarına bilgi verilmesi amacı ile hazırlanmıştır.

    IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.