Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

GÜZEL KOKULARLA HAYATINIZA RENK KATIN

15-10-2021 13:56
GÜZEL KOKULARLA HAYATINIZA RENK KATIN

Güzel kokular, eski çağlardan beri çeşitli alanlarda kullanılmıştır. Tedavi yöntemlerinde, ritüellerde, mekanlarda kullanılan bitkisel kokuların pek çok etkisi görülmüştür. Bitkilerden ve çiçeklerden elde edilerek yapılan bitkisel yağlar, günümüzde de sıkça kullanılmaktadır. Kokuların insan psikolojisi üzerinde de etkisi olduğu gözlemlenmiştir. Geçmişten gelen bu alışkanlık, günümüzde de ev kokuları ve iş yeri kokuları olarak kullanılmaya devam etmektedir. Ev kokuları, iş yeri kokuları gibi bitki ve çiçek kokuları, bir mekanın kokusu olarak oldukça sık kullanılmaktadır.


 Güzel Kokular Neden Önemli?

A person smelling a flower Description automatically generated

Güzel kokan ortamlar, insanlarda temizlik ve ferahlık hissini tetiklemektedir. Bu nedenle ortamlarda kullanılan kokunun çeşidi, koku hafızasında da yerini almaktadır. Ev kokuları, iş yeri kokuları gibi ortamlarda kullanılan kokular, günlük hayatta sıkça tercih edilmektedir. Zihnimizi de oldukça fazla etkileyen kokular, evlerin ve iş yerlerinin vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Güzel kokan bir mekanda, olumlu duyguların tetiklenmesi, sakinlik ve dinlik duygusu, temizlik hissi gibi hislerin canlandırılmasına yardımcı olan kokular, ev kokuları ve iş yeri kokuları olarak çeşitli bitki ve çiçek içeriklerinden elde edilen yağlardan oluşmaktadır.


Evde Güzel Kokular Huzur ve Temizlik Hissi Sağlıyor

 

Evde güzel bir kokunun olması, ortamın temiz olduğu hissini tetikleyen unsurlardan biridir. Ev kokularında farklı içerikte kokular tercih edilebilir. Ferah çiçek kokuları, odunsu kokular, bitki kokuları gibi doğal yağlardan elde edilen kokular, evinizin atmosferini de etkileyecektir. Güzel kokan bir ev, güzel hisleri uyandırmaya yardımcı olur. Günümüzde ev kokuları sıkça tercih edilen ürünler arasındadır. Bitkilerden ve çiçeklerden gücünü alan bu kokular, ürünün özelliğine göre evinizin havasını canlandırmaya yardımcı olacaktır. Özellikle ferahlık sağlayan limon yağı, okaliptus yağı, nane yağı, lavanta yağı gibi kokular; ev kokuları olarak evinizde temizlik hissini artırmaya yardımcı olabilir, aynı zamanda da huzurlu bir ortam oluşmasına yardımcı olabilir.

 

İş Yerlerinde Kokulardan Faydalanmak Stresi Azaltır

İş yeri kokuları, işletmelerde sıkça tercih edilir. İş yeri kokuları ortamda ferah bir his yaratmanın dışında stresi azaltıcı etkisiyle de bilinir. Limon yağı ylang ylang, lavanta yağı, ardıç yağı gibi kokular iş yeri kokuları olarak tercih edilen kokular arasındadır. Stresi azaltmaya yardımcı olan bu kokular, iş yerinde keyifli ve huzurlu bir ortam sağlanması için de tercih edilir. Kokuların önemi, hafıza ve psikoloji için oldukça önemlidir. Bu nedenle doğanın gücünden destek alan kokulardan iş yeri kokuları olarak faydalanmak, olumlu etkileri de beraberinde getirecektir. İş yeri kokuları olarak adaçayı kokusu tercih etmek de iş yerinde stresin azalmasını destekleyecektir.

İşte Hayatınıza Katabileceğiniz Hoş Bitkisel Kokular

Bitkisel kokular, kalıcılığının fazla olmasıyla bilinen kokulardır. Hayatınızın her alanında ev kokuları ve iş yeri kokuları kullanabileceğiniz bitkisel kokular, yaşamınıza da olumlu etkilerin gelmesini sağlayacaktır. Psikolojik olarak rahatlamaya yardımcı olan bitkisel kokulardan faydalanabilirsiniz. Örneğin ev kokuları olarak sıkça tercih edilen hoş bitkisel kokular; çay ağacı yağı, gül yağı, lavanta yağı, nane yağı gibi tazelenmeyi sağlayan ve rahatlamayı kolaylaştıran yağlardır. İş yeri kokuları olarak tercih edilen kokular ise odaklanmaya yardımcı olan ve stresi azaltan kokulardır. Bu kokular; nane yağı, biberiye yağı, portakal yağı gibi yağlardır. Evinize ya da iş yerinize girdiğinizde ev kokuları ve iş yeri kokuları olarak kullanabileceğiniz bu doğal yağlar eşliğinde kahvenizi yudumlamak daha keyifli olacaktır.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.