Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

ÇAY AĞACI YAĞI (HİNT DEFNESİ) VE FAYDALARI

14-10-2021 10:32
ÇAY AĞACI YAĞI (HİNT DEFNESİ) VE FAYDALARI
Çay Ağacı Nedir?

Çay ağacı, mersingiller (Myrtaceae) familyasından bir bitki çeşididir. Latince ismi Melaleuca’dır.(*) Halk arasında "Hint defnesi” olarak da bilinir. Çay ağacı yağı Avustralya’da çok sık ormanlarda yetişmektedir. Keskin ve hoş kokusu sayesinde diğer yağlardan kolaylıkla ayrışır.

Çay Ağacı Yağının Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar?
    • Çay ağacı yağı akne ve sivilce gibi cilt sorunlarının oluşumunu engellemeye, vücuttaki akne ve sivilcelerin iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olur.(1)
    • • Antiviral özelliğiyle virüs kaynaklı en yaygın sorunlardan olan uçuğun hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur.(2)

    Çay ağacı yağının yapılan bilimsel araştırmalarla birçok faydası kanıtlanmıştır. Daha fazla bilgi almak için çay ağacı yağının faydaları ile ilgili bilimsel araştırmalardan faydalanmanızı tavsiye ediyoruz.

     


    Çağ ağacı yağı nasıl kullanılırÇay Ağacı Yağının Kullanım Alanları Nelerdir?

    Çay ağacı yağı kozmetik sektöründe nemlendirici kremlerde ve bakım kremlerinde sıkça kullanılmaktadır.

    Çay Ağacı Yağı Nasıl Kullanılır?

    Çay ağacı yağı, vücudun ihtiyaç duyduğu bölgeye bir iki damla damlatılarak veya masaj yoluyla kullanılabilir. Bitkisel yağlarla karıştırarak veya cilt kremlerinin içine damlatarak da kullanabilirsiniz.

    Çay Ağacı Yağı Nasıl Elde Edilir?

    Hint defnesi çiçeğinin toplanması sonucunda distilasyon yöntemiyle çay ağacı yağı elde edilir. Bitki yağlarının nasıl elde edildiği ile ilgili daha detaylı bilgiler için "Bitkisel yağları elde etme yöntemleri nelerdir" başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

     

     

    Kaynakça

    1.          1.   Enshaieh S, Jooya A, Siadat AH, Iraji F. The efficacy of 5% topical tea tree oil gel in mild to moderate acne vulgaris: a randomized, double-blind placebo-controlled study. Indian J Dermatol Venereol Leprol 2007; 73: 22–25

    2.          2.  Millar BC, Moore JE. Successful topical treatment of hand warts in a pediatric patient with tea tree oil (Melaleuca alternifolia). Complement Ther Clin Pract 2008; 14: 225–227

    * Sağlık meslek mensuplarına bilgi verilmesi amacı ile hazırlanmıştır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.